Jouw doula-traject

Jouw eigen weg naar je bevalling

Er is maar één juiste weg naar je bevalling: jouw weg. 

Er is maar één manier om daar te komen: jouw manier.

Jij weet het beste wat bij je past en hoe je begeleid wil worden.

Daarom werk ik met een basispakket en aanvullende modules die je zelf kunt kiezen. Hoe ziet jouw ideale route eruit?

Basispakket

* Voorbereiding op maat (twee privésessies van anderhalf uur waarin we samen toewerken naar jouw bevalling)

* 24 uur per dag voor jou bereikbaar in de weken rondom je bevalling (van week 37 t/m 42 sta ik voor jou dag en nacht 'on call')

* Contact en steun per app, telefoon en mail

* Continue aanwezigheid, steun en comfort tijdens je bevalling

* Emotionele steun tijdens de kraamweek (één privésessie van een uur; en contact per app, telefoon en mail)

* Korting op 'Rock your Baby' danslessen

Basisprijs: 850 euro

Aanvullende modules 
Hiermee stel je jouw ideale doulapakket samen:

Tijdens je zwangerschap:
* Rock your Pregnancy - Coaching

* Rock your Body - Massage

* Rock your Marriage - Babyproof je relatie

Als voorbereiding op de geboorte:

* Rock your Birth - Geboorteplan

* Rock your Postpartum - Kraamplan

* Rock your Patience - Naderende bevalling

Na de geboorte:

* Rock your Motherhood - Sluitingsritueel

* Rock your Story - Op verhaal komen

* Rock your Baby - Welkomstceremonie

Hieronder lees je wat elk van de modules inhoudt.

Rock your marriage - babyproof je relatie

Je hoort het maar al te vaak van stellen om je heen: ze zijn zielsgelukkig met hun baby, maar als ze eerlijk zijn heeft het hoe dan ook impact op je relatie. In deze module nodig ik jullie uit om dieper contact te maken met je echte gevoelens en behoeften. Je ontdekt hoe je die naar elkaar kunt uitspreken op een eerlijke, niet-aanvallende manier. Samen maken jullie een plan, met daarin geloftes en praktische ideeën, hoe je ook mét kind in gesprek en in verbinding met elkaar kunt blijven, op de manier die bij jullie past.

-> Sessie van anderhalf uur voor jou en je partner

-> In mijn praktijkruimte in Haarlem

Tijdens je zwangerschap

Zwangerschapscoaching

Een luisterend oor voor wat er ook maar in je leeft tijdens je zwangerschap en daarna. Bijvoorbeeld:

- Gevoelens rondom je zwangerschap.

- Werk/privébalans nu en straks.

- Angsten en keuzes rondom je bevalling. 

- Hulp vragen en accepteren (en toch autonoom blijven).

- Stilstaan wat deze belangrijke verandering in je leven met je doet.

 

Wat heb je nodig om nu in je kracht te staan? Kom weer in contact met wat je zelf echt wil. Als coach baseer ik me op 10 jaar ervaring ben ik erop gebrand om écht naar je te luisteren en je precies die vragen te stellen waardoor jij je eigen oplossingen vindt. 

 

-> Individueel of samen met je partner.

-> Sessie van anderhalf uur bij mij in de praktijk

Infinite patience sessie

Wachten duurt lang, lang lang...uit ervaring (ik ben met 42 weken bevallen van mijn dochter) weet ik hoe gek je soms kunt worden van je eigen gedachten: 'Kan ik het wel?' 'Is er soms iets mis met mij of mijn lichaam waardoor het niet begint?' In deze sessie help ik je met een combinatie van ontspanningsoefeningen, massage en een goed gesprek om jouw weg terug te vinden naar vertrouwen. Zodat het wachten een stuk dragelijker voelt en je je weer kunt gaan verheugen op de geboorte van je kind. Want dat moment is dichterbij dan ooit!

-> Last minute te boeken (bel meteen of ik plek heb)

-> Sessie van anderhalf uur bij jou thuis

Zwangerschapsmassage 

Massage is misschien wel de allerfijnste en zachtste manier om in contact te komen met je lichaam en jezelf. Als doula (met bijscholing op het gebied van zwangerschapsmassage) nodig ik je met een zachte en liefdevolle aanraking uit om thuis te komen in je lichaam en te voelen wat er in je leeft. Je kunt de massage naar wens in stilte ervaren. Er is ook ruimte om te delen wat er in je omgaat. Je sluit de massage af met een omhuld, beschermd en geaard gevoel. 

-> Anderhalf uur (inclusief intake en afsluiting)

-> In mijn rustgevende praktijk (of op verzoek bij jou thuis)

Als voorbereiding op je bevalling

Geboorteplan

Als je weet wat er allemaal mogelijk is, weet je ook waar je bij je zorgverlener(s) om kunt vragen. Het geboorteplan is een praatstuk dat jou helpt om inzicht te krijgen in jouw wensen en grenzen tijdens je bevalling. Het nodigt je uit om je eigen onderzoek te doen, zowel buiten jezelf als in jezelf. In deze module help ik je op weg in de keuzes die er allemaal zijn en hoe je die kunt onderzoeken, zodat jij uiteindelijk goed geïnformeerd je eigen beslissingen kunt nemen. Ook is er ruimte voor de vraag hoe je vanuit kracht en vertrouwen hierover het gesprek aan kunt gaan met jouw verloskundige of gynaecoloog.

-> Sessie van een uur in mijn praktijk of aansluitend na een voorbereidende afspraak bij je thuis

-> Extra begeleiding per mail om tot je uiteindelijk plan te komen

Kraamplan

Veel vrouwen die zich enorm goed voorbereiden op hun bevalling, zeggen achteraf: 'had ik me maar net zo goed voorbereid op de kraamtijd'. Eigenlijk zou je na je bevalling eerst een paar weken de tijd moeten krijgen om je ervaring te verwerken, zodat je er vervolgens uitgerust en wel voor je baby kunt zijn, maar helaas...;-) Een goede tweede is het kraamplan: door je van tevoren te verdiepen in veel voorkomende mogelijke uitdagingen, kun je nu al - met een helder hoofd - samen oplossingen bedenken waar je dan op terug kunt vallen. Naast praktische keuzes in hoe jullie de zorg willen verdelen met elkaar en hoe je jullie kraamzorg wil gaan inzetten, krijg je inzicht in je eigen dieper liggende behoeften en die van je partner. Met handvatten hoe je die tijdens de kraamtijd kunt bespreken en vervullen, bij jezelf en elkaar. Zo kan dit een tijd worden die jullie niet alleen gaan overleven maar waar jullie ook van kunnen gaan genieten en met een voldaan gevoel op terugkijken.

-> Sessie van een uur

-> Extra tijd (30 minuten) tijdens de kraamweek

Na de geboorte

Rock your motherhood - sluitingsritueel

Negen maanden ben je bezig geweest om je voor te bereiden op de komst van je baby, en nu is hij of zij er! Wat een verandering in je leven, wat bijzonder en mooi en heftig en onwerkelijk en alles tegelijk. Het sluitingsritueel komt in veel culturen voor en geeft jou de ruimte om stil te staan bij dit belangrijke moment in je leven. We vieren dat jij (op)nieuw moeder bent geworden en je wordt even helemaal in de watten gelegd. Jij die zo goed aan het zorgen bent voor je baby, er wordt weer even voor jou gezorgd. Met een combinatie van massage, het delen van je zwangerschap-, geboorte- en kraamverhaal en de ceremonie van het sluiten met de rebozodoeken, is dit een moment om deze onvergetelijke gebeurtenis te eren.

-> Vanaf 6 weken na je bevalling

-> Je partner/moeder/zus/beste vriendin doet mee aan de ceremonie

-> Zorg dat je partner of iemand anders bij de baby kan zijn

-> Ook mooi om te doen: vóór je weer aan het werk gaat

Op verhaal komen

Zwangerschap, geboorte, kraamtijd, herstellen, en ineens ben je iemands vader of moeder...na zoveel verandering in zo'n korte tijd vraag je je misschien af wanneer je je oude leven weer kunt gaan oppakken. Reality check: niet! Dit is het nieuwe 'normaal'. En is ook normaal dat dat soms best even wennen is. Wil je het daar gewoon eens even met iemand over hebben die niet oordeelt, zodat je jezelf weer even kunt horen denken? Bovendien iemand die het zelf heeft meegemaakt en écht naar je luistert en je die vragen stelt waardoor je weer meer regie kunt pakken over dat nieuwe 'normale' leven. Dat is 'op verhaal komen'. 

-> Sessie van een uur bij jou thuis of in mijn praktijk

-> Follow up per telefoon na een maand (30 minuten)

Rock your Baby - ceremonie

Als het niet bij jullie past om je baby traditioneel te laten dopen, maar je wel graag op een heel eigen manier bij dit nieuwe leven wil stilstaan, is de 'Rock your Baby'-ceremonie echt iets voor jullie! Ik ga met jullie in gesprek over jullie wensen hoe jullie de baby willen verwelkomen en bereid op basis daarvan een persoonlijke ceremonie op maat voor. De ceremonie vindt plaats bij jullie thuis in een kalme, ongedwongen en liefdevolle sfeer. Je kunt een kleine groep familie en vrienden uitnodigen om dit samen met jullie te vieren.


-> 30 minuten voorbereidend gesprek (telefonisch)

-> 1 uur durende ceremonie bij jullie thuis

-> Ook leuk om te vragen / geven als kraamcadeau

Kosten

Prijs per drie modules: 250 euro (1.100 euro in totaal)

Prijs per vijf modules: 400 euro (1.250 euro in totaal)

Ik wil alles!-pakket (alle 9 modules): 700 euro (1.550 euro in totaal)

Prijs per losse module: 95 euro 

© 2017 door Monique van der Werff

Praktijk Eja - KvK nr.71539425

Haarlem, Noord-Holland

Praktijk

EJA

Telefoon: 06-50736769

Mail: info@praktijkeja.nl

Haarlem, Noord-Holland

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon