Ervaringsverhalen

 

Hieronder lees je de verhalen van mensen voor wie ik er heb mogen zijn.

Het voelt als een voorrecht om zo betrokken te mogen zijn voor, tijdens en na zo'n belangrijke gebeurtenis in hun leven. Al deze ervaringen zijn me zeer dierbaar.

Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik ze hier mag delen.

Laat je inspireren door hun moed om hun proces ten volle aan te gaan.

 

"Monique benadert je op een heel warme maar ook doortastende toon. Waardoor ze in staat is vrij snel je onzekerheden of angsten in kaart te brengen én aan te pakken. En je daarmee simpelweg veel vertrouwen in jezelf en de geboorte van je kindje te geven. In mijn geval heeft ze me geholpen om me voor te bereiden op een geplande keizersnede. Hoewel ik daar in mijn onwetendheid vooral een chirurgisch beeld bij had, liet ze me inzien dat een keizersnede net zo’n intense beleving van het grote wonder van geboorte kan zijn. En vooral ook hoe ik daar juist met een heel wakker bewustzijn van kon gaan genieten. Met heel praktische tips heeft ze me geholpen hoe ik binnen het medische circus van een keizersnede toch ook zelf enige regie kon houden. En de geboorte van mijn fantastische tweede zoon is precies geweest zoals ik hoopte. Een wakkere, prachtige, rijke en intieme ervaring. Monique heeft me absoluut geholpen om dit zo mooi te kunnen beleven." 

Nita

"Monique was voor ons van enorm toegevoegde waarde tijdens zowel de voorbereidings- als bevallingsfase. Tijdens de voorbereidende sessies heeft Monique ons voorgelicht over allerlei mogelijkheden en keuzes tijdens de bevalling waar wij zelf geen weet van hadden. Zij heeft ons laten nadenken over onze individuele wensen en verwachtingen ten aanzien van de bevalling. Doordat we beide alle scenario's visualiseerden en met elkaar bespraken, voelden we ons een nog hechter team. Ook heeft zij waardevolle oefeningen met ons gedaan, meer oefeningen dan tijdens de reguliere zwangerschapscursus. Tijdens de bevalling bleek de rebozo voor ons een uitkomst. Zonder de rebozo was ons mannetje waarschijnlijk niet zonder medisch ingrijpen ter wereld gekomen."

 

Martine en Michiel

"We are an expat family with two wonderful twin babies, Koral and Ellin. 

We are very happy that we met Monique and that we had her as our doula.

Our process of preparation for their birth was difficult: there were a lot of sudden changes and disappointments, since along the way more and more of our desires could not be realised. Finally our babies were born through a planned C-section and it was totally not what we had dreamed of. Monique helped us to go through all of these changes, accept them and make the birth of our babies a beautiful experience.

Now I can say that this hour in the operating room was the most beautiful hour of my life, even though I dreamt about a cosy, natural birth in water. I recall the C-section not as an operation, but as a wonderful moment when my babies were born and Monique had a big part in it.

 

Monique was there for us before and after the birth, she stayed for several hours. Her presence was calming and comforting. Her help didn’t end with the birth of our little angels: she also tried to make the postpartum period easier for us – as we are an expat couple and our closest friends and relatives live far away, she arranged for us different types of help. Now, several weeks after the birth, she is still there for us – always ready to help and advise."

 

Karina and Meiyer 

Met gemengde gevoelens keek ik terug op mijn eerste bevalling. Een impactvolle ervaring waarbij ik de emotionele steun van mijn zorgverleners erg gemist had. Zodra ik in verwachting was van ons tweede kindje wist ik dat ik het dit keer anders aan wilde pakken. In onze zoektocht naar iemand om ons daarin te begeleiden kwamen we bij de praktijk van Monique terecht.

 

We zijn met Monique een prachtig en waardevol traject aangegaan, wat er voor gezorgd heeft dat ik dit keer heel anders terug kan kijken op de bevalling. Na een prettige kennismaking hebben we voorafgaand aan de geboorte van onze zoon vier afspraken gehad waarbij we onze wensen en verwachtingen bespraken. Monique nam ruim de tijd om écht te luisteren en ons te leren kennen. Met haar steun en kennis kwamen we tot een bevalplan waar ik volledig achter kon staan en wat me weer vertrouwen gaf in de komende bevalling. Toen ik in de week voorafgaand aan de uitgerekende datum even het vertrouwen kwijt was stond Monique binnen een dag op de stoep om ons weer moed in te praten. 

 

Monique is enorm gepassioneerd en brengt veel kennis over zwangerschap en bevallen met zich mee. Ze kan zich ontzettend goed aanpassen aan de mensen om zich heen, en wist daardoor heel goed wanneer ze in moest springen, en wat ze juist aan mij, mijn partner of mijn zorgverleners kon overlaten. Ondanks dat ook mijn tweede bevalling behoorlijk intensief was, heb ik hierin het gevoel gehad dat ik en mijn partner veel beter wisten wat we (niet) wilden, waardoor we veel meer de regie konden behouden. 

 

Het bezoek en de steun van Monique in de kraamweek heb ik als onmisbaar ervaren en heeft me enorm geholpen om opnieuw te bepalen wat belangrijk voor me was en wat ik nodig had. Mede hierdoor kon ik sneller herstellen en betere keuzes voor mijzelf maken. Ik zie het traject met Monique daardoor niet alleen als een steun bij de bevalling, maar echt als een investering in mijzelf. mijn baby en mijn gezin. Ik gun iedere vrouw een waardevolle steun als Monique bij de zwangerschap en bevalling.

 

​Nina & Rogier

© 2017 door Monique van der Werff

Praktijk Eja - KvK nr.71539425

Haarlem, Noord-Holland

Praktijk

EJA

Telefoon: 06-50736769

Mail: info@praktijkeja.nl

Haarlem, Noord-Holland

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon