Zwangerschapscoach

Aandacht voor jouw verhaal 

Je zwangerschap is bij uitstek een periode om dichter bij jezelf te komen. Het kindje dat in jouw buik aan het groeien is, nodigt je uit om met je aandacht naar binnen te gaan en contact te maken met je lichaam. Daar huizen je diepere gevoelens, behoeften, wensen, angsten, zorgen en dromen. Het nieuwe leven in jou vraagt je om stil te staan bij hoe jouw eigen leven eruit ziet en je leven aan de buitenkant meer in overeenstemming te brengen met wat jij van binnen nu écht voelt en verlangt. Maar waar haal je de tijd vandaan om daar aan toe te komen? Intussen gaat je drukke leven aan de buitenkant namelijk gewoon door. Werk, je relatie, kinderen, je gezondheid, familie, vrienden etc., vragen allemaal óók om jouw aandacht. Wil je in de hectiek vaker een moment om écht stil te staan bij deze zwangerschap? Zodat je de uitdagingen in je leven beter aan kunt op de manier die bij jou past? En wil je tijd, ruimte en aandacht voor jou en jouw verhaal? Dan is zwangerschaps-coaching echt iets voor jou! Kijk hieronder welk traject bij je past.

Boost (3 sessies)

Even een paar keer op adem komen en jezelf weer horen denken?

In drie live sessies van anderhalf uur gaan we aan de slag met jouw belangrijkste thema rond zwangerschap en bevalling.

Nog geen idee wat jouw thema is? Dan is dat stap 1.

Bel me en we gaan samen op onderzoek uit.

Basis(5 sessies)

In vijf live sessies gaan we uitgebreid in op wat jij tegenkomt in deze zwangerschap. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod kunnen komen, zijn: werk-/privébalans, tijd voor anderen vs. tijd voor jezelf, meer ontspannen aanwezig zijn in het hier en nu, contact maken met je kindje, uit je hoofd en in je lijf, vorm geven aan verlies of een moeilijke periode in je leven (kort of langer geleden), angst voor je bevalling, aandacht voor je vorige bevalling en voelen wat je nu anders wil, omgaan met baringspijn, de regie nemen over je bevalling, je bevalling bewust ervaren, overgave, geboorteplan, in je kracht staan in gesprekken met je zorgverlener(s), de communicatie en relatie met je partner of wat jou ook maar bezighoudt. In ons intakegesprek stemmen we af wat jij graag uit onze sessies wenst te halen en hoe ik er zo passend mogelijk voor jou kan zijn. 

Compleet (7 sessies) 

Hiermee geef je jezelf zo'n fantastisch cadeau! Alle tijd om in te gaan op wat jou ook maar bezighoudt tijdens deze zwangerschap. Naast alles wat ook in het basispakket zit (zie hierboven), gaan we in één van de sessies erop uit: tijdens een wandeling over het strand of door het bos kom je tot andere inzichten. De laatste sessie sluiten we desgewenst af met een 'ceremonie'. Niks zweverigs, maar samen bedenken we een 'ritueel' (iets dat je gaat maken of doen) dat helemaal past bij het bekrachtigen van de ontwikkeling die jij doormaakt. Zo geef je betekenis aan wat voor jou écht belangrijk is en creëer je een blijvende herinnering hieraan.

Extra sessies 

Het is altijd mogelijk extra's sessies bij te boeken. 

Je krijgt wel korting door het vooraf boeken van een (groter) pakket.

Voor extra sessies betaal je het tarief behorende bij jouw traject.

Individueel of samen met je partner?

Dat hangt helemaal af van jouw wensen! Je kunt ervoor kiezen om alle sessies individueel te volgen of samen met je partner. Je kunt er ook voor kiezen je partner bij 1 of enkele sessies mee te nemen.

Als jullie samen komen, dan werk ik ook met jullie samen. Jouw vragen, wensen en zorgen krijgen evenveel aandacht als die van je partner. De sessies met z'n tweeën doen heeft voordelen!

We kunnen aandacht besteden aan jullie samenwerking tijdens de bevalling, wat jullie hierin van elkaar verwachten en hoe ieder van jullie zich gezien, gehoord en gesteund kan gaan voelen tijdens deze belangrijke, intense gebeurtenis. Ik leer je partner graag hoe hij jou kan ondersteunen in het opvangen van de weeën door o.a. houdingen, massage, tegendruk, rebozo en coaching. Op een ontspannen manier kan ik jullie begeleiden in het uitspreken van je behoeften en angsten. Zo kunnen jullie in (nog) meer contact en verbondenheid toeleven naar de komst van jullie kindje. 

Coaching tijdens je bevalling?

Mocht je tijdens het coachingstraject besluiten dat je / jullie mij graag als coach bij de bevalling willen hebben, dan kan dat - als ik nog beschikbaar ben gedurende de periode waarin jullie je kindje verwachten. Je krijgt dan korting op het 'doula-traject' omdat je al sessies bij mij hebt geboekt. Mijn eis is wel dat je minimaal 1 sessie (en liever meer) samen met jouw partner komt, zodat de bevalling echt een mooie samenwerking van ons drieën kan worden. 

Nog vragen? Kennismaken? Of even overleggen wat bij jou past?

Neem gerust contact met me op!

Mijn methode

Het antwoord zit al in je

Ik ga uit van de diepere wijsheid die al in je zit. Mijn coaching is erop gericht om je daar inniger mee in contact te brengen. Ik ga jou niet vertellen wat je moet doen of welke keuzes je zou moeten maken, maar ik nodig je uit om weer te voelen wat voor jou belangrijk is. Dit betekent niet dat ik nooit suggesties doe. Informatie en tips heb ik zeker voor je, maar centraal staat wat jij bij die ideeën voelt.  

Contact maken met jouw diepere wijsheid

Dat doe ik door je in de eerste plaats echt goede vragen te stellen.

Ik baseer me daarin onder andere - naast mijn aangeboren nieuwsgierigheid - op oplossingsgerichte therapie, narratieve therapie en voice dialogue. 

Uit je hoofd en in je lijf

We leven in een maatschappij waar er vaker een appel wordt gedaan op je hoofd dan op je lijf. Er wordt je eerder gevraagd naar wat je ergens van vindt dan wat jij er echt bij voelt. Gevoelens ervaar je in je lijf. Ze zijn de toegangspoort tot jouw binnenwereld. Naast praten werk ik dus heel graag met verschillende vormen van lichaamswerk: oefeningen om te aarden, voeloefeningen, visualisaties, zintuigelijke waarneming, aanraking, massage. Niet om te gaan zweven, maar om juist heel praktisch in je lijf te komen. We bespreken vooraf wat je wel en niet wilt en wat jouw grenzen zijn.

Het verband tussen zwangerschap en creativiteit

Veel mensen hebben littekens opgelopen als het gaat om hun creativiteit en denken soms zelfs dat ze niet creatief zijn. Je bent een mens aan het maken! Hoeveel creatiever wil je het hebben? Wij mensen zijn geboren makers. Wat er bij ons van binnen gebeurt, dat willen we naar buiten brengen en daar willen we vorm aan geven. Samen gaan we op zoek naar de vorm die bij jou past om vorm te geven aan jouw ontwikkeling tijdens deze zwangerschap: schrijven, schilderen, dichten, kleien, spreken, zingen, dansen of ...? Het hoeft niet mooi te zijn, als het maar echt is en van jou is. 

De verbinding met de mensen om je heen

'No man (or woman) is an island'. In mijn coaching heb ik oog voor jou én voor de belangrijkste relaties waarin die 'jou' tot uitdrukking komt. Vanuit mijn achtergrond als communicatiecoach kan ik je inzicht geven in hoe je jouw gesprekken en daarmee de relaties met mensen om je heen kunt verbeteren. Deze relaties vormen immers de basis waarop jij straks kunt steunen en waarop jouw kindje zal opgroeien.

Prijzen

Boost (3 sessies)

270 euro (90 euro per sessie van anderhalf uur)

Basis (5 sessies)

425 euro (85 euro per sessie van anderhalf uur)

Compleet (7 sessies )

560 euro (80 euro per sessie van anderhalf uur)

Voorwaarden

Alle prijzen zijn inclusief gratis telefonisch intakegesprek.

Voor losse extra sessies betaal je de pakketprijs per sessie.

Losse sessies zonder pakket kosten 95 euro per sessie.

Het verplaatsen van een afspraak kan kosteloos tot 48 uur van tevoren.

Bij verplaatsing meer van 24 uur van tevoren betaal je de helft van de sessieprijs. Bij verplaatsing minder dan 24 uur van tevoren ben je het volledige bedrag voor die sessie verschuldigd.

© 2017 door Monique van der Werff

Praktijk Eja - KvK nr.71539425

Haarlem, Noord-Holland

Praktijk

EJA

Telefoon: 06-50736769

Mail: info@praktijkeja.nl

Haarlem, Noord-Holland

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon